пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Модуль 2. Навчання за допомогою методу навчальних проектів


Проекти надають навчальним завданням практичну спрямованість і можливість розвинути в учнів навички мислення вищих рівнів та підвищують рівень мотивації учнів до навчання. У цьому модулі я дізналася, як проекти, що плануються та реалізуються за допомогою ІКТ, можна використати в навчальному процесі.



Ключове запитання тренінгу 
• Як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання навчання учнів? 

Використання інформаційно-комунікаційних технологій в процесі навчання абсолютно не є проблемою, а навіть навпаки, діти б не вилазили з-за комп'ютерів на противагу звичному виконанню домашньої роботи в зошитах, та вивчення матеріалу з старих потріпаних книжок. Та ж сама ситуація і на уроці. І добре те, що таку картину ми бачимо не через те, що комп'ютер- це ігри та веселощі, а тому, що це зручно як для учня, так і для вчителя, тому, що це актуально. Мало того діти не просто вчаться друкувати і шукати інформацію в інтернеті. Вони беруть, чи формулюють якусь проблему і йдуть до її вирішення шляхом створення плану, пошуку інформації, висування і перевірки гіпотез, дослідження й опрацювання результатів, і нарешті проектування  продукту на вирішення проблеми на яку спрямований проект..
Адже метод проектів передбачає організацію навчання учнів, при якій вони індивідуально чи в малих групах виконують проектне завдання – учнівський проект. 

Немає коментарів:

Дописати коментар